dissabte, 27 de febrer del 2010

INVESTIGANT MATERIALS




De normal, el paper per pintar que utilitzo és d'un bloc Basik Canson (Guarro) de 370 g/m2, o bé làmines per aquerel·les que desprès tallo a mida. Surt més econòmic.

Paper per aquarel·la n'hi ha de diversos tipus i qualitats, com tot. Els millors es fan amb draps de fil fets a trossos i en un procés molt laboriós i costós. Es valora el grau d'absorció, blancor, suavitat, homogeneïtat en la distribució de les fibres, pH neutre, resistència a l'envelliment, etc.

A partir d'aquí, es va baixant de nivell i jo, avui, he volgut experimentar amb el, potser, més humild de tots. Un troç de cartró reciclat d'un calendari que ens van portar els Reis Mags. Vaig estar a punt de llençar-lo i m'ho vaig repensar. Ahir vaig saber per qué.
Algun dia arribarà que provaré un veritable paper com cal, però ara per ara em fa com pena de malgastar-lo per a les pràctiques.

M'ha divertit veure la transformació d'un simple cartró de 30 x 30 cm.


divendres, 26 de febrer del 2010

MARIFLORS





Aquesta aquarel·la ja fa un any que la vaig pintar. És de les primeres i pretenia lliurar tots els colors que necessitava veure en aquells moments, final d'hivern també. La trobo molt naïf i primària però em va servir per expresar el que necessitava en aquells moments: SOL!

dimarts, 23 de febrer del 2010

QUE PASSI LA PRIMAVERA!






Al final de l'hivern, i finals de febrer s'hi acosta, les flors es presenten com una idea obsesiva que haig de treure com sigui. Potser aquest i el març, són els mesos que més flors pinto. És una manera de reclamar que arribi ja la primavera. Durant aquests dies, la natura està com aguantant-se les ganes d'esclatar. Crec que aquest serà un bon any per una bona festa de colors. Desprès de tanta neu i pluja, és natural.

Aquarel·la sobre paper de grà gruixut.   

dimecres, 10 de febrer del 2010

PAISATGE


Aquesta és una pràctica amb un sol color -diría que sèpia, però això dels colors encara no ho tinc gaire clar- en diferents tons. M'ha agradat fer-la, tot seguint el pas a pas de la pàgina Talent Teacher. És una pàgina orientada a la pràctica del dibuix i la pintura i sobretot per als nens.

Aquest és el model que he anat seguint, encara que no se perqué m'han sortit els arbres que m'han sortit, i un a punt de caure!! Crec que em sentia un pel marejada quan ho vaig pintar. Ja sé, he barrejat l'estil d'arbres d'un altre pràctica de la mateixa pàgina... enfin. Com dirien les meves filles... és el que hi ha!.

Aquestes dues llàmines pertanyen  la pàgina mencionada abans.

dijous, 4 de febrer del 2010

OUS AL PLAT


Amb la olor que hi ha escampada per la casa, hora ja de sopar, la inspiració ha estat la que es veu.
Aquest cop, el meu home ha mostrat força més interés pel tema d'avui.
Acuarel·la sobre foli de paper.
El model és una foto que vaig fer ahir. Bé... més o menys.


dimarts, 2 de febrer del 2010

MAR AMB ILLA AL FONS



El moviment de l'aigua, tot un repte!. Aquests és un dels meus primers intents de representar el  mar. Vull comprovar si ,després d'haver-ne fet vint-i-cinc mil marines més, hi ha algún resultat més "creïble" jajajaaaa...
Ei!! Relaxant fer això, una estona que he passat sense pensar en res més. He fet un buit al cap impresionant! Altament recomenable.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...