dilluns, 8 de novembre del 2010

Fruits de la tardor


Vull anar dibuixant els bolets comestibles més característics del nostre entorn,  per aprendre a identificar-los. Encara no m'atreveixo a collir-ne per que no estic segura mai de si són o no tóxics. Imperdonable, amb lo que a mí m'agrada perdrem pel bosc...






ROSSINYOL  Rebozuelo, (Cantharellus cibarius)


Ja comencem! Acabo de llegir que hi ha un bolet que s'hi assembla i que és tòxic: la Gírgola d'olivera:

Diu la Viquipèdia d'ella:

..."Risc de confusió:   Fóra lamentable confondre aquest bolet amb els rossinyols, que creixen a terra, són de color més grogós i no tenen làmines, sinó plecs. També pot confondre's amb el fals rossinyol (Hygrophoropsis aurantiaca), de semblant color, però que creix sobre fusta i té làmines bifurcades, el qual, bé que no és metzinós, és de dubtós valor culinari i no val la pena collir-lo.

Bé, per si de cas, només aniré dibuixant els que SI són comestibles.

8 comentaris:

EL AVE PEREGRINA ha dit...

Una variedad de seta comestible...que abundan por esos parajes, si no me equivoco...denominada Vaquita.Sabrosas están ellas pero hay que conocerlas muy bien cuando se sale al bosque...

Un abrazo.

Anònim ha dit...

Ante la duda...a comer otras cosas Silvia!!ajja
Te quedó muy lindo el dibujo!
Abrazos!

Sílvia, Barcelona. ha dit...

Gracias Asun.Comestible y muy sabrosa.
Acabo de encontrar que también se conocen por rebozuelo. Es todo un mundo esto de las setas y, como bien dices, hay que conocerlas muy bien.

Besos.

Sílvia, Barcelona. ha dit...

Pues sí, Kary. Antes de que me conozca bien alguna seta y confie en no equivocarme, creo que mejor recojo castañas o madroños que también me encantan y son muy nutritivos ajajaj....
Gracias y besos.

irinapictures ha dit...

I like mushrooms. Well, to eat, not to collect. First, I do not see them in the forest, literally. Second, I never know there names)).
I like the painting, very ummy)))

Sílvia, Barcelona. ha dit...

He he, thanks Irina! Maybe in your next walk to the forest you will see a lot, who knows... ;)

lanuor ha dit...

No et preocupis pel risc de confusió. El dibuix és molt guapo. Jo, com tu, no m'atreveixo a anar a collir bolets perquè no en tinc ni idea.
Una abraçada!!

Sílvia ha dit...

Hei, moltes gràcies Lanuor! Veiam si desprès d'uns quants bolets dibuixats (estudiats) en podem identificar amb seguretat més d'un... per a la tardor vinent si més no, per que la present ja va de baixa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...